Belang van reviews bij vastgoedmakelaars

In Amerika worden reviews bij de meeste vastgoedmakelaars als goud beschouwd. Het valt op dat dit in België nog niet het geval is. Toch zijn er genoeg redenen om zoveel mogelijk kwalitatieve, positieve reviews te verzamelen. Hieronder 3 redenen waarom reviews belangrijk zijn voor vastgoedmakelaars.

1) Social proof

84% van de mensen geeft aan dat reviews een rol spelen in de beslissing bij elke aankoop. Dit klinkt redelijk logisch. Zou jij eerder een product kopen van een bedrijf met +10.000 reviews die een gemiddelde score heeft van 4,8/5 of zou je eerder een product kopen van een bedrijf met 5 reviews met een gemiddelde score van 1 op 5? Verzamelen zoveel mogelijk kwalitatieve (liefst positieve) reviews om de social proof te laten werken voor jou!

2) Reviews verhogen de zichtbaarheid in de Google zoekresultaten

Google weet dat reviews een rol spelen in de beslissing bij elke aankoop. Daarom kan je in de Google zoekresultaten en Google Maps ook een hogere zichtbaarheid verkrijgen als je meer Google reviews verzamelt.

Ik heb zelf de test gedaan door naar 'immo leuven' te zoeken in Google. Wie staat er helemaal bovenaan in de resultaten van de 'local three pack' in Google? Een vastgoedbedrijf die dubbel zoveel reviews heeft als de concullega's.


Tip: in je Google Business Profile (vroeger genaamd Google My Business/ Google Mijn Bedrijf) kan je een short URL kopiëren die je naar gebruikers kan uitsturen om Google reviews te verzamelen. Via de short URL zullen klanten je sneller een review bezorgen.

3) Door betere en positievere reviews te verzamelen dan je meer ervaren concullega's heb je een streepje voor


Recensies stellen nieuwe bedrijven in staat schouder aan schouder te staan ​​met meer ervaren concullega's en zo mogelijk een positieve plek te verwerven in de schattingen en verwachtingen van mensen. Bekijk het zo... van welk bedrijf zou je liever kopen: een met 50 reviews met een gemiddelde score van 3 op 5 of een met 5 reviews en een gemiddelde score van 5 op 5? Voila! Je hebt zojuist de discussie weggenomen van de korting en prijs!